2016. július 2., szombat

Boku no Hero Academia

Hős. Mindenkinek mást jelent ez a szó. De mire gondolsz egyből amikor meghallod ezt a szót? Egy nyugati képregényhősre, vagy filmszereplőre, esetleg egy keletire? Nos, az mindegy is. Annyi biztos, hogy kit hősként kezelnek, valami olyat tett embertársainak, ami kimagasló. Lehetsz viszont bárki szemében hős, akár csak azzal, hogy adsz neki pár Forintot, vagy kimented a fuldoklót a vízből. A te szemedben ki az igazi hős, vagy van akire így tekintesz?






ELÖLJÁRÓBAN

Kohei Horikoshi, női mangaka műve először 2014-ben mutatta meg magát, a Weekly Shounen Jump magazinban. Eddig 9 kötet jött ki, de szerencsére ez folyamatosan bűvül. A mangának már van egy mellékszála, amit Horikoshi és Hirofumi Neda írnak közösen, ez viszont a Shounen Jump + magazin "gyermeke" 2015 ősze óta. Ami a mi helyzetünkben lényeges, az az anime kiadás. A Bones stúdió adta ki, akik a Soul Eater-t, vagy éppen a Space Dandy-t is készítették. Hab a tortán, hogy a "gamer" világot is meglepték egy 2016-ban kijött Nintendo játékkal.

TÖRTÉNET

Egy alternatív világban játszódik a történet, ahol szinte mindenki négy éves koráig megkapja azt a képességét, amivel együtt kell élnie. Ezzel lehet hős, gonosz vagy csak egy átlagos polgár, annyi különbséggel, hogy mondjuk tud lebegtetni dolgokat. Midoriya Izuku egy átlagos diák, aki - társaitól eltérve - nem kapott képességet. Ezt egy orvos el is mondja, hogy miért. Midoriya kis gyerekként sokat álmodozott arról, hogy Ő lesz az a hős, akire mindenki felnéz, csak úgy, mint All Might-ra, aki szinte elpusztíthatatlan és legyőzhetetlen. Ő maga a Béke Szimbóluma is. Sokat piszkálták, főleg egyik gyerekkori barátja, Bakugou Katsuki. Megalázta többször is a fiút, mert nincs neki ereje. Mikor azonban elérkezik a továbbtanulás ideje és Midoriya, ugyan oda jelentkezik, mint Bakugo, holott nincs is képessége. Ezen heves természete miatt el is kezd dühöngeni Bakugo, de Midoriya-t ez nem hatja meg. Midoriya egy olyan személy, aki képesség hiányában, elemzi a hősöket és lejegyez mindent róluk. Egyszer azonban egy gonosz lény megtámadja, majd a semmiből megjelenik Midoriya hőse, All Might. All Might miután a munkáját elvégezte, tovább is menne, de megragadja Midoriya és véletlen magával viszi. Mikor egy háztetőn landolnak, Midoriya rájön All Might titkára, miszerint egy régebbi csata sebe miatt még mindig gyengül és nem tud hősködni, csak napi pár órát. Innen aztán ki lehet találni. All Might felkarolja a fiút, majd átadja neki az erejét, egy kisebb edzést követően. Mint hatalmas meglepetés, felveszik Midoriya-t a U.A. nevű iskolába, ahol társaival együtt gyakorolja és tanulja a hősködést, de a teste nem tudja elviselni az erejét, erre nem egy példát is kapunk.

Néhány már "főállásban dolgozó" hős

SZEREPLŐK

Három szereplőről már szót ejtettem, azonban van még jó pár benne. Na nem mindegyikről fogok beszélni, mert akkor sosem végeznénk. Iida Tenya az osztályelnök, akinek a képessége az, hogy rettentő gyorsan tud futni. A családjából eredően, az Ő vádlijában is van egy motor gyakorlatilag amivel gyorsan tud utazni. Ő egy rettentően ambiciózus és példamutató diák, nem véletlen, hogy többen tisztelik. Uraraka Ochako az egyik női karakterünk, aki Midoriya mellé társul, mint Iida is. Ő lebegtetni tud, egy kisebb ideig, mert ha sokáig használja gyomorrontása lesz. Egy aranyos és kissé szeleburdi lánynak van ábrázolva, de oda tudja tenni magát rendesen. Mineta Minoru számomra a legidegesítőbb karakter. Mert vannak ilyen karakterek is na. Annyi a képessége, hogy a fejéről tud ragadós golyókat dobálni, valamint végtelenül perverz. Hát...Sanji legalább tud epikus is lenni. Yaoyorozu Momo az egyik személyes kedvencem. Tud komikus is lenni, a képessége pedig elképesztő. Bármit képes a testével kreálni. Akár egy fegyvert, vagy egy pajzsot, tényleg bármit.

All Might ereje teljében

KINÉZET, ZENÉK, SZINKRONOK

Maga az animáció nem a legszebb, de a csatáknál egy úgy kiélesedik, hogy csak bámul és ámul az ember, hogy mit össze tudtak hozni. Néhol egyszerű a grafika, de ha kell olyan kontrasztot mutat a pár jelenettel hamarabb lévő képkockát követően, hogy azt hiszi az ember másik animét néz.

Az opening nekem tetszett. Nem egy túl komoly zene, ahogy amúgy az anime se veszi magát komolyan néhány helyen, de az ending engem személy szerint nem nyűgözött le. Hallottam már sokkal jobb zenéket is az endingbe berakni, de ez valahogy nem vitte nálam a prímet.

A szinkronhangok közül pedig mindenki megéri a pénzét. Mineta hangja mondjuk tökéletesen illik hozzá. Ugyan olyan idegesítő hangot szedtek neki össze, mint ahogy a karakter is nálam az.

Aizawa, álnevén Eraserhead
(All Might riválisa)

VÉLEMÉNY

Várható volt, hogy a One Punch Man után megjelenik pár szuperhősös anime is, ami próbálja meglovagolni a One Punch Man sikerét, viszont nálam a Boku no Hero Academia, kitört a One Punch Man árnyékából. Egy nagyon jó történetet kaptunk, bár alap klisék itt is előfordulnak, de hol nem? Ezt a 13 részes kikapcsolódást mindenkinek ajánlom, főleg azért, mert már be van jelentve a második évad és én személy szerint tűkön ülök, hogy milyen lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése